Pagini

duminică, 12 mai 2013

DORADA LA CUPTOR CU LEGUME





Aseara fiind sambata seara am zis sa manacam ceva usor si bun. Asa ca m-am gandit sa facem o dorada pe pat de legume in folie de aluminiu...










INGREDIENTE

- doua dorada 300-400 grame
- un ardei gras rosu
- 2 zuchini
- 2 rosii taiate felii
- lamai
- 2-3 catei de usturoi
- o lingura de ulei de masline
- sare
- piper
- 2 frunze menta sau busuioc proaspat

MOD DE PREPARARE

Se curata pestele de solzi si se spala foarte bine. Apoi se usuca cu servetel de bucatarie sa fie cat mai uscat. Se codimenteaza cu sare si piper, se taie cate o felie de lamaie si se introduce in interior impreuna cu un catel de usturoi si o frunza de menta. Zuchinii se taie rondele nu prea subtiri, ardei gras se taie in bastonase iar rosile  rondele. Se unge  o bucata de folie de aluminiu cu putin ulei de masline apoi se face un pat din legumele taiate. Se taie usturoiul felii subtiri si se presara printre legume ,apoi se aseaza dorada care a fost crestata . In final  se mai pune un rand de legume peste  si se inveleste totul in foaie de aluminiu. Se da la cuptor la foc mediu 180 timp de o ora. Ultimile 10 minute se da folia deoparte si se unge pestele cu otet balsamic pentru a prinde o crusta frumoasa . Un secret pe care il dezvalui pentru voi . Pestele va face o crusta iar in interior ramane suculent.

POFTA MARE VA DORESC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu