Astazi va voi prezenta o reteta cu quinoa. Nu cu mult timp în urmă, quinoa era doar o cereală obscură peruană, pe care o puteai cumpăra din magazinele cu produse organice şi bio. Acum este din ce în ce mai apreciată de vegetarieni, fiind folosită drept înlocuitor pentru carne, precum cuşcuşul sau orezul.
INGREDIENTE:(pentru 2 persoane)
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică roşie, tăiată felii
1 ardei mare copt, de la borcan, tăiat în felii groase
100 g de quinoa
250 - 300 ml supă de legume
1 mână mică de pătrunjel, tocat grosier
150g de brânză halloumi, tăiată în şase felii
un catel de usturoi
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie potrivita calim catelul de usturoi impreuna cu ceapa tocata marunt la foc potrivit. Dupa ce ceapa devine translucida adaugam ardeiul , quinoa si o calim 2-3 minute, adaugam si supa de legume si lasam sa fiarba 15-20 min pana se inmoaie. Spre final adaugam si patrunjelul si mai lasam 2-3 minute. Separat incingem o tigaie grill unde vom face bucatile de halloumi timp de 2-3 min pe fiecare parte. Se aranjeaza farfuria si se serveste imediat. Daca doriti faceti un dressing din zeama de lamaie si presarati peste. POFTA BUNA!!!
este buna
RăspundețiȘtergere