Pagini

duminică, 25 august 2013

PUI CHINEZESC CU CUSCUS

Buna dragii mei prietenii. Astazi va voi prezenta reteta  PUI CHINEZESC CU CUSCUS. Dar cu ceva influente de la mine.

INGREDIENTE:
- 2 piepti de pui dezosati
- un ardei rosu si unul verde
- ghimbir 2 cm ras
- 50 grame de alune neprajite
- dark soia salted (sos de soia negru sarat)
- tabasco
-chinese five spice (condimente chinezesti)
- o ceapa rosie 
- 2 catei de usturoi
- un pahar de vin alb
- cuscus si turmenic

 MOD DE PREPARARE:

Se iau piepti de pui si sa taie fasii subtiri. Se incinge o tigaie cu ulei de masline si se calesc pentru 2- 3 minute ceapa tocata marunt, usturoiul si ghimbirul.. Apoi se adauga ardeii rosu si verde taiati fasii si se calesc 2-3 minute. Intr-o alta tigaie se caleste puiul la foc tare pana devine de culoare alba dupa care se adauga peste legumele sotate. Se adauga paharul de vin  si se lasa la fiert pana se evapora alcoolul. Se adauga sosul de soia, piperul si  dupa gust tabasco, chinese five spice. Se lasa la fiert  aproximativ 15 minute la foc mic. Intre timp am pregatit cuscusul cu turmenic. A luat o masura de 250 grame de cuscus si la fel de apa.  Am adus apa pana la punctul de fierbere am adaugat sare si turmenic o lingurita. Am adaugat cuscusul si am stins focul invartind pana se inmoaie tot si devine  omogen. Se acopera cu un  capac si se lasa 10 minute. Daca vi se pare ca sosul de la carne este prea subtire luati o lingura de amidon si o dizolvati intr-o cana de apa calduta apoi adaugati  peste compozitie si mai lasati la fiert 5- 8 minute. Se serveste imediat . 



 POFTA BUNA VA DORESC....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu