Pagini

joi, 19 septembrie 2013

CARNE DE PORC CU OREZ

Buna scumpii mei prieteni si bloggeri. Din nou vin cu o reteta simpla si adorata de mine. Carne de porc cu orez sau un fel de rizzoto romanesc. Este una din mancarurile mele preferate. V-o recomand cu drag.


INGREDIENTE:
- 500 grame de carne de porc
- 2-3 catei de usturoi
- o ceapa mica tocata 
- o cana de orez
- un cubulet de MAGGI cu gust de afumatura

MOD DE PREPARARE:

Spalam bine carnea dupa care o tamponam cu servetele de hartie. O taiem in fasii subtiri de 2 cm dupa care o  tragem la tigaie la foc iute impreuna cu ceapa si usturoiul . Fiind taiata in fasii subtiri nu trebuie un timp mare de gatire . Dupa ce carnea a devenit albicioasa am adaugat cana de orez si l-am calit putin in ulei pana a devenit mat. Am adaugat apa si cubuletul de maggi . Am redus focul la minim si am lasat sa fiarba totul impreuna. Apa am adaugat treptat pana orezul a devenit al dente. Condimentam cu sare si piper daca mai este nevoie si  va invitam la masa .


POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu