Pagini

marți, 24 septembrie 2013

PORC ORIENTAL CU OREZ

Buna dragii mei prieteni . De la o zi la alta vad ca tot mai multi descopera blogul meu si primesc aprecieri si comentarii frumoase. Tin sa va multumesc din suflet si am sa va daruiesc o noua reteta din porc cu garnitura de orez sau ori ce altceva doriti dumneavoastra. Sa ne apucam de treaba dar mai intai sa vedem de ce avem nevoie.



INGREDIENTE:

  •  1 kg carne de porc (pulpa eu am folosit)
  •  un ardei rosu
  •  o conserva de rosii pulpa
  •  o ceapa potrivita tocata
  •  4 catei de usturoi tocati 
  •  un hot chili
  •  o lingurita de ghimbir ras
  •  o lingurita de cumin
  •  ulei 100 ml
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  •  patrunjel  proaspat tocat 
  •  sare si piper dupa gust


MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput am spalat carnea si am curatat-o de toate partile albe. Am uscat-o bine cu servetele de bucatarie prin tamponare. Am taiat-o in cubulete de 2 cm aproximativ si le-am tras la tigaie  3-4 minute pe fiecare parte. Daca sunt multe bucati nu aglomerati tigaia. Faceti in doua randuri asa se rumenesc uniform pe toate partile. Adaugam ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si ardeiul iute si calim 2-3 minute pana ceapa devine translucida. Ardeiul rosu  tocat se adauga si el si se mai lasa 5 minute. Dupa ce s-a calit usor adaugam vinul rosu si apa si lasam sa fiarba la foc mediu cu capac timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora adaugam pulpa de rosii cu ghimbirul, cuminul, pasta chili, un pic daca doriti mai picant, sare si piper si 25 de minute lasam la fiert din nou pana scade sosul. La final adaugam patrunjelul tocat proaspat si amestecam un pic. Orezul l-am facut simplu cu supa de pui dar prima data l-am calit in putin ulei si apoi l-am fiert . Asezonati cu sare si piper ......



POFTA BUNA VA DORESC....

5 comentarii: