Pagini

vineri, 27 septembrie 2013

PUI UMPLUT CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI

Va salut din nou dragii mei prieteni si fani ai blogului meu. Am primit foarte multe aprecieri din partea d-voastra si pareri si asta ma face sa ma simt minunat. Va multumesc din toata inima... Astazi va voi prezenta o reteta minunata din pui .


INGREDIENTE:
- un pui intreg 2kg aproximativ
- ciupercute tocate  100g
- 150g carne tocata porc
- un ou
- o ceapa tocata marunt
- condimente pentru carne tocata
- sare si piper
- o lamaie

MOD DE PREPARARE: 
Prima data am spalat foarte bine puiul si interior si exterior, dupa care l-am parlit un pic de pene daca mai are asa ceva. L-am uscat bine cu servetele de hartie atat exterior cat si exterior dupa care am trecut la operatiunea de dezosare daca doriti (eu am facut-o pentru a elimina spatel, .osul pieptului si pulpelor). Daca nu, puteti sa-l umpleti asa direct nu inainte de a unge pe interior cu zeama de la lamaie, motivul este pentru fragezirea carnii si a ramane suculenta. Am pregatit umplutura din carne tocata, un ou ca sa se lege, ciupercute daca vreti proaspete taiate feliute si le caliti un pic inainte daca nu, la conserva gata taiate le amestecati cu carnea tocata. Daca vi se pare ca este cam moale mai adaugati 2 felii de paine . Eu dupa cum v-am spus am dezosat puiul si l-am impartit in doua jumatati. Mi-au iesit doua rulouri din pui cu carne tocata pe care le-am legat cu ata de bucatarie si le-am pus in tava cu un pahar de vin alb si unul de apa timp de 1h la 180 de grade. La fiecare 20 minute l-am intors pentru a se rumeni pe toate partile. Il puteti unge si cu ulei sau cu sosul care se formeaza in tava . Puteti servi cu ce doriti d-voastra . Noi l-am servit cu o salata obisnuita mare.


POFTA BUNA VA DORESC...

2 comentarii: