Pagini

joi, 19 septembrie 2013

SALATA MEXICANA IN 6 STRATURI

 Bun gasit din nou dragi mei admiratori. Inainte de toate tin sa va multumesc tuturor celor care sunt fani blogului meu ca datorita d-voastra ma apropii de 1000 de vizualizari si tin din toata inima sa va multumesc pentru incurajari, comentarii si pareri. 
 Astazi va voi prezenta o salata minunata pe care o adoram enorm, eu si iubita mea, de fiecare data cand o facem. Am decis sa descoperiti si voi  aceasta minunata reteta si simpla.  



INGREDIENTE:

- 2 avocado mari moi
- jumatate de ceapa mica
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- ceapa tocata marunt 
- 3 linguri de iaurt
- 400 ml salsa deep
- 200 ml smantana
- 150 cascaval afumat ras
- 500 grame carne  de vita tocata
- 4 linguri de condimente pentru carne tocata
- ceapa verde tocata
- 4 linguri de ulei
- sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Cele doua fructe de avocado le taiam cu cutitul pe jumatate si scoate samburii cu ajutorul cutitului. Cu o lingurita incepem sa scoate miezul usor. De aceea avocado trebuie sa fie moale si nu tare. Miezul de avocado impreuna cu iaurtul, cateii de usturoi, zeama de lamaie, sarea si piper le amestecam in blender pana obtinem o pasta fina. 
 Aceasta pasta fiind baza saletei noastre. Trecem la al doilea strat, la carnea tocata. Luam o tigaie si incalzim cu doua linguri de ulei. Adaugam ceapa tocata marunt, pe care o calim pana devine translucida, dupa care adaugam si carnea si o calim pana se desface bucatica cu bucatica, o condimentam cu cele 4 linguri de condimente si o lasam sa se raceasca un pic. Am terminat si cu cel de al doilea strat.
Urmatorul strat consta in borcanul de salsa. Eu am folosit o salsa deep (mediu spicy). Continuam cu urmatorul strat care consta in ceapa verde tocata, un strat de smantana si la final cascavalul ras. Se da la frigider minim 30 minute si se poate servi .




POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu