Pagini

luni, 16 septembrie 2013

PIEPT DE PUI CU PIURE DE MAZARE

 Buna! Va spun din nou dragii mei prieteni fideli ai blogului. Astazi va propun o noua reteta cu piept de pui si piure de mazare. Sper sa va cucereasca si pe voi asa cum m-a cucerit si pe mine . 


INGREDIENTE:

- 2 bucati de piept  de pui dezosat
-  mazare congelata  - 300 g
- un ardei gras rosu copt
- tandoori
- paprika iute 
 - sare si piper 
- unt  -  50 grame 

MOD DE PREPARARE: 
Prima data m-am apucat de pui. L-am spalat,  apoi l-am tamponat cu servetel de hartie pentru a fi cat mai uscat. L-am asezonat cu sare, piper, paprika iute si in final, tandoori - un condiment specific asiatic. Am lasat puiul la rece aproximativ 30 minute. In tot acest timp am pregatit garnitura. Am luat o oala  potrivita in care am pus apa la fiert. Eu am folosit mazare congelata. Cand apa a inceput sa fiarba am bagat mazarea si o lingurita de sare si  am lasat sa traga un clocot pana s-a inmuiat mazarea atat cat puteti sa o sfaramati cu furculita. Dupa ce mazarea a fiert am strecurat-o, am adaugat untul si am inceput usor sa o zdrobesc. Am incerc sa nu o strivesc prea tare pentru a avea si o textura frumoasa.


 Puiul l-am facut pe tigaia grill  impreuna cu ardeiul gras rosu pe care il taiem fasii subtiri si il amestecam cu piureul de mazare pentru un gust deosebit. Puteti folosi ardei copti din conserva.

 VA DORESC POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu