Pagini

luni, 30 septembrie 2013

TOCANITA DE CEAPA CU CARNE

Buna dragii mei prieteni! Cum v-am promis astazi va voi dezvalui una din retele mele preferate de cand eram inca copil. O tocanita din ceapa cu carne de porc. Se poate servi atat calda sau mancarica rece cum se mai spune in moldova cu masline. Dar astazi va prezint prima varianta. Este un deliciu...


INGREDIENTE:
  • 1 kg carne de porc
  • 2 kg ceapa tocata 
  • 2 linguri bulion pasta (sau o cutie de pulpa de rosii)
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 kg cartofii
MOD DE PREPARARE:
 Prima data am spalat carnea bine si am taiat-o cubulete. Toata ceapa am curatat-o si am tocat-o marunt. Am luat o cratita mai mare unde am incins putin ulei si am rumenit carnea pe toate partile. In alta oala am calit ceapa cu doua foi de dafin si am adaugat si carnea impreuna cu un pahar de apa si am lasat la fiert la foc mic. 
Cele doua linguri de bulion  le-am dizolvat cu apa calduta. Cateii de usturoi i-am pisat, apoi  i-am adaugat in oala. Toate au fiert pana a scazut ceapa, am asezonat cu sare si piper dupa gust, cimbru uscat si apoi m-am apucat de cartofi care i-am facut natur cu putin marar.


POFTA BUNA VA DORESC...

Un comentariu: