Bun gasit dragii mei prieteni si blogari. Astazi o reteta foarte simpla dar timpul de gatire este cam mare aproape 3 ore. V-o recomand in zi de duminica cand nu prea aveti chef de gatit.
INGREDIENTE:
- 2 kg pulpa de porc
- o capatana de usturoi
- 2 lingurite mustar dijon
- 3-4 linguri ulei de masline
- roz marin
- cimbru
- foi de dafin
- boia de ardei
- 300 ml supa de legume
- sare ,piper,cumin
MOD DE PREPARARE:
Se face o marinata din toate ingredientele. Intr-un vas punem pisam usturoiul si apoi il frecam cu ulei de masline pana devine o pasta apoi adaugam mustarul, condimentele pe care le-am amestecat bine . Eu am mai adaugat si o cutiuta de pasta de bulion. Daca doriti mai picant puteti folosi si boia iute. Dupa ce am facut marinata am luat carnea pe care am spalat-o apoi am sters-o foarte bine cu servetele de bucatarie. Urmatoarea operatiune am crestat bucata de pulpa cca un centimetru adancime pentru a intra marinata cat mai bine in carne. Se maseaza peste tot bucata de carne si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se ia un vas cu capac termoizolant si se pregateste un pat de ceapa feiute pe care asezam carnea cu tot cu marinata dupa care adaugam si supa de legume. Se pune capacul si se da la cuptor timp de 2h si 30 minute la 180 de grade. Dupa timpul de gatire se lasa sa se odihneasca 5 minute. Noi am servit-o cu cartofii la cuptor copti in unt si cimbru cu o salata obisnuita. Din zeama de la friptura am facut o reductie intr-o olita . Am mai lasat la fiert cu un pic de vin si l-am lasat pana s-a ingrosat.
POFTA BUNA VA DORESC...
nu sunt mare fan al carnii de porc, dar friptura asta arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMULTUMESC PENTRU APRECIERE
Ștergere