Pagini

marți, 15 octombrie 2013

FAJITAS CU PUI SI SOS FACUT IN CASA

Bine v-am gasit din nou dragii mei preieteni. Astazi o sa facem o reteta rapida si gustoasa: fajitas cu pui.


INGREDIENTE:
  • 2 buc piept de pui dezosati
  • 2 ardei rosii copti
  • 1 kg rosii 
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa tocata marunt
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie incingem uleiul si gatim ceapa pana devine translucida. Adaugam cateii de usturoi tocati si ei marunt dar nu mai mult de 10 secunde doar pentru parfumare. Rosiile de preferinte decojite si taiate in cuburi se gatesc si ele timp de 10-15 min la foc mediu. In acest timp ardei copti ii taiem fasii si ii adaugam peste rosii. Tocam niste patrunjel la final si punem peste sos si stingem focul. Condimentam si sosul fierbinte il blendam pana se obtine o pasta . Se lasa la racit la temperatura camerei dupa care se pune in borcanele si la frigider. Acuma ne vom ocupa de pui. Se spala apoi se usuca cu servetele de bucatarie si se taie fasii subtiri. Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei si se gateste puiul pana devine alba carnea. Apoi se adauga sosul de fujitas se reduce focul la mediu si se mai lasa vreo 10 minute sa fiarba domol. Se serveste cu tortilas, rosii proaspete taiate si frunze de salata. Se mai poate servi si cu un sos de iaurt cu usturoi, patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie.


VA DORESC POFTA BUNA....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu