Pagini

luni, 7 octombrie 2013

PIEPT DE PUI CU LEGUME

Buna seara din nou bunii mei prieteni . Astazi  m-am gandit sa fac o reteta din piept de pui cu legume cu tendinte asiatice. Asa ca vorba multa saracia omului sa trecem la treaba...


INGREDIENTE:
  • 2 bucati de piept de pui dezosat
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 rosii decojite
  • o ceapa rosie tocata marunt
  •  2-3 catei de usturoi tocati
  • vin alb sec
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sos tabasco
  • sos de soia dark
pentru marinata :
  • 2 linguri de ulei 
  • vin alb sec
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de cumin
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite de sos se soia
MOD DE PREPARARE: 

Prima data m-am ocupat de carne pe care am spalat-o bine si apoi am uscat-o prin tamponare. Am taiat-o felii subtiri pe care le-am amestecat cu marinata si am dat la rece pentru 20 minute. In tot acest timp m-am ocupat de legume.
Ceapa rosie am tocat-o marunt ,usturoiul la fel. Ardeii i-am facut bastonase subtiri ,dovleceii cuburi, morcovul cubulete mici, rosiile tocate marunt , ceapa verde rondele. Totul se gateste la foc iute cu putin ulei.
Prima data gatim puiul pana se albeste dupa care adaugam ceapa si usturoiul si mai lasam 2-3 minute. Au urmat marcovii si ardeii impreuna cu un pic de vin alb sec. Am lasat pana s-a evaporat alcoolul dupa care am adaugat rosiile si dovlecii. Dupa vreo 5-6 minute am asezonat cu codimente. Sosul de soia, sare, piper,2-3 picaturi de tabasco amestecam bine din nou, mai  lasam 2-3 minute si in final aduagm ceapa verde tocata si stingem focul. Ca si garnitura am facut orez alb indian.





POFTA BUNA VA DORESC....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu