Pagini

joi, 10 octombrie 2013

RASOL DE VITA CU LEGUME LA CUPTOR

Buna ziua dragii mei prieteni. In ultima perioada v-am obisnuit sa postez in fiecare zi retete noi si diversificate. Pentru o zi in care aveti mai mult timp la dispozitie va sfatuiesc sa preparam un rasol de vita cu legume la cuptor.


INGREDIENTE:

  • 4 bucati de rasol de vita
  • 200 g telina radacina
  • 2 morcovi
  • 2 cartofii
  • o legatura patrunjel
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 ml supa de legume
  • o ceapa taiata felii subtiri
MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput am curatat legumele si le-am spalat. Cartofii si telina le-am taiat in cubulete potrivite, morcovul rondele si ceapa felii subtiri. Luam o cratita si incalzim 2 linguri de ulei in care gatim ceapa 3-4 minute apoi adaugam legumele si le stingem cu vinul rosu , dupa care adaugam si supa de legume. Lasam pe foc doar pana incepe sa fiarba . 
Pe un tocator de lemn luam  5-6 fire de patrunjel si le tocam marunt dupa care adaugam sare grontoasa (mare) si piper si amestecam. Luam rasoalele de vita si le tavalim prin acest amestec dupa care le gatim un pic pe o tigaie tip grill unsa cu un pic ulei , cate 1 -2 pe fiecare parte pana prinde o crusta.
Intr-un vas izoterm cu capac  punem rasoalele de vita peste care turnam legumele cu tot cu supa si dam la cuptor pentru 2 ore la 180 de grade cu capac. Dupa aceasta perioada  de timp scoatem capacul si punem o crenguta de cimbru si m-ai lasam 45 de minute dar fara capac pana scade sosul .


Va doresc .... POFTA MARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu