Pagini

luni, 7 octombrie 2013

PIZZA CU PROSCIUTTO

 Bun gasit din nou dragii mei prieteni. Astazi va voi prezenta o reteta minunata de pizza cu proschiutto si cabanos. Este o alegere potrivita pentru o seara wenchend: o pizza delicioasa si un film bun.


INGREDIENTE:

pentru aluat
  • 500g de faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • o lingurita de zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
pentru pizza

  • 5-6 felii de prosciutto (sau bacon)
  • 2 bucati de cabanos
  • ciuperci
  • mozzarela
  • masline
  • suc de rosii
  • un ardei rosu si unul galben
  • 2 fire de ceapa verde
MOD DE PREPARARE:

Intr-o cana dizolvam drojdia cu putina apa calduta , lingurita de zahar si foarte putina faina si o lasam sa dospeasca timp de 10 minute. Intr-un castron punem faina si uleiul si amestecam pana aceasta capata o textura nisipoasa. Adaugam drojdia dospita si incepem sa framantam. Treptat adaugam si apa calduta si framantam pana aluatul se desprinde de pe mana. Lasam la dospit pentru cel putin 45 minute intr-un loc caldut. 
Din aluatul obtinut puteti face doua pizza mari. Ceapa si maslinele le-am taiat in rondele. Cabanosul in diagonala bucati de 1-1,5cm, ardeii bastonase, mozzarela data pe razatoare mare. Daca folositi ciuperci proaspete va recomand ca inainte sa le trageti la tigaie 3-4 minute. Nu mai ramane decat sa intindem aluatul intr-o tava de pizza ,un strat subtire de suc de rosii peste aluat pentru a ramane pufos iar restul ingredientelor le asezati cum doriti.

O lasam la cuptorul preincalzit timp de 20 minute la 180 de grade.

 

POFTA BUNA VA DORESC... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu