Pagini

duminică, 6 octombrie 2013

VITA CHOW MEIN MANCARE CHINEZEASCA

Buna ziua dragii mei prieteni. Dupa atatea retete cu carne de porc si pui, am observat ca nu am nici o reteta cu carne de vita. Astazi va voi arata o reteta din carne de vita preparata in stil chinezesc. Sa trecem la treaba...


INGREDIENTE:
  • 500 gr carne de vita macra
PENTRU MARINATA:
  • 1 lingura de ulei de masline (susan preferabil)
  • 2 lingurite sos de soia
  • o lingurita de piper
  • vin alb sec (sau otet din vin)
  • o lingurita zeama limeta
PENTRU  GARNITURA:
  • un ardei rosu si unul galben taiati bastonase
  • o ceapa tocata feliute
  • un ardei iute tocata si curatat de seminte
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri de ulei de masline (alune preferabil)
  • 2 linguri de vin alb
  • 3 linguri de sos de soia
  • ghimbir ras o lingurita (optional)
  • o lingurita zahar
  • 2-3 frunze de patrunjel pentru decorat

MOD DE PREPARARE:

Carnea de vita o luam si o feliem, o batem si apoi o taiem fasii subtiri. Intr-un castron pregatim marinata din cele 5 ingrediente dupa care adaugam carnea, amestecam bine si dam la rece pentru 20 de minute.
Intr-un wok incingem 2 linguri de ulei  si se stir-fry carnea 4-5 minute pana se rumenesc uniform, dupa care adaugam ceapa si mai calim 1 minut.
Apoi urmeaza ghimbirul, ardeiul iute, usturoiul si continuam gatitul inca 2 minute. Adaugam ardeii bastonase si se gatesc pana se evapora apa din wok. Se aduaga sare, zahar, vinul si sosul de soia si se amesteca bine. Se adauga pe urma taiteii care au fost fierti inainte 3-4 minute si raciti si se mai gatesc inca un 1 minut pana se incing.
 La sfarsit se adauga ceapa verde se amesteca si se orneaza cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute rosu. Mancarea se serveste fierbinte.


 POFTA BUNA  VA DORESC...


Un comentariu: