Pagini

marți, 8 iulie 2014

PLACINTA CIOBANULUI


Bine v-am gasit din nou dragii mei. Astazi o reteta traditionala din Marea Britanie , placinta ciobanului.



INGREDIENTE:
  • 600 g carne tocata mixt
  • 2 fire de ceapa verde
  •  o ceapa 
  • o cutiuta de pasta de bulion
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1kg cartofi 
  • 50 g unt
  • 50 ml vin rosu
  • 100 g parmezan
  • 2 galbenusuri
  • sare si piper
  • boia de ardei dulce o lingurita
MOD DE PREPARARE:

Luam o tigaie si o incingem unde vom cali carnea 2-3 minute pana isi schimba culoarea. Va recomand sa nu aglomerati tigaia faceti in doua transe. Apoi o puneti intr-o sita pentru a elimina excesul de grasime.
In aceeasi tigaie vom cali ceapa apoi vom adauga o cutie mica de bulion , mai amestecam 2-3 minute dupa care vom pune carnea din nou si adaugam sare, piper si boia dulce. 
Stingem totul cu vinul rosu , lasam sa se elimine alcoolul si adaugam supa de carne atat cat sa acopere carnea din tigaie. Lasam sa fiarba 15-20 minute. 
In acest timp vom fierbe cartofii pentru a face piure. Adaugam untul si ceapa verde taiata finut. se amesteca totul bine si se incoporeza si galbenusile de ou. 
Intr-un vas yena punem carnea care a fiert si o intindem in tot vasul dupa care piureul deasupra si vom razui parmezanul.
Se da la cuptor timp de 20 minute la 180 de grade. 



VA DORESC POFTA BUNA....





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu