Bine v-am gasit din nou dragii mei. Astazi o reteta traditionala din Marea Britanie , placinta ciobanului.
INGREDIENTE:
- 600 g carne tocata mixt
- 2 fire de ceapa verde
- o ceapa
- o cutiuta de pasta de bulion
- 2 catei de usturoi pisati
- 1kg cartofi
- 50 g unt
- 50 ml vin rosu
- 100 g parmezan
- 2 galbenusuri
- sare si piper
- boia de ardei dulce o lingurita
MOD DE PREPARARE:
Luam o tigaie si o incingem unde vom cali carnea 2-3 minute pana isi schimba culoarea. Va recomand sa nu aglomerati tigaia faceti in doua transe. Apoi o puneti intr-o sita pentru a elimina excesul de grasime.
In aceeasi tigaie vom cali ceapa apoi vom adauga o cutie mica de bulion , mai amestecam 2-3 minute dupa care vom pune carnea din nou si adaugam sare, piper si boia dulce.
Stingem totul cu vinul rosu , lasam sa se elimine alcoolul si adaugam supa de carne atat cat sa acopere carnea din tigaie. Lasam sa fiarba 15-20 minute.
In acest timp vom fierbe cartofii pentru a face piure. Adaugam untul si ceapa verde taiata finut. se amesteca totul bine si se incoporeza si galbenusile de ou.
Intr-un vas yena punem carnea care a fiert si o intindem in tot vasul dupa care piureul deasupra si vom razui parmezanul.
Se da la cuptor timp de 20 minute la 180 de grade.
VA DORESC POFTA BUNA....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu