Pagini

joi, 24 iulie 2014

CIORBA A LA GREC

Bine v-am gasit. Astazi vom face o ciorba a la grec doar cu o mica schimbare. Nu voi folosi orez. Este o ciorba foarte usoara dar si gustoasa. Dar sa trecem la treaba pentru ca unii poate abia mai au rabdare sa afle cum am facut-o. Sa luam sortul si la treaba....


INGREDIENTE:

  • un pui
  • 3-4 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 4 galbenusi ou
  • 100 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

 Pentru inceput ne vom ocupa de pui pe care il vom taia in bucati mari. Eu nu am folosit pieptul de pui. Luam o oala potrivita si punem la fiert bucatile de carne impreuna cu cele 2 foi de dafin ,boabe de piper si un praf de sare. Fierbem la foc mediu dupa care incepem sa luam spuma. Adaugam si legumele apoi lasam sa fiarba pana legumele se inmoaie si carnea se desprinde usor de pe os.
In tot acest timp am luat cele 4 galbenusi si le-am batut ca pentru omleta impreuna cu laptele. Va recomand sa faceti aceasta operatiune cu un tel este mult mai usor si eficace. Dupa ce sa omogenizat bine adaugam si smantana treptat pana se incorporeaza uniform. 
Carnea am scoso intr-un vas unde o vom dezosa. Zeama o vom strecura printr-o sita pentru a avea o zeama limpede. Adaugam carnea de pui si legumele dupa care usor vom turna compozitia noastra usor si amestecand in acelasi timp pentru a nu se forma cocoloase. 
Un sfat din partea mea , inainte de a pune in oala compozitia luati cu polonicul zeama calda si amestecati usor in castron apoi turnati usor in oala.
Pentru un strop de aroma si gust eu am adaugat si cei doi catei de usturoi pisati , apoi sare si piper si in final zeama de la lamaie. Mai lasam pe foc circa 5-6 minute si la final o legatura de patrujel tocata grosier pentru a da o ultima aroma si prospetime ciorbei noastre minunate.


VA DORESC POFTA BUNA...COMENTARII SI PARERI....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu