Pagini

duminică, 12 aprilie 2020

PORCHETTA CU GARNITURA DE MERE CARAMELIZATE




Bun gasit din nou dragii mei. Astazi,o reteta minunata pe care o ador si este foarte repede de facut.





INGREDIENTE:

  • 1,5KG CEAFA DE PORC
  • 300G CARNACIORI PROASPETI
  • 50G MUSTAR BOABE PASTA
  • 15 FELII PROSCHIUTTO CRUDO
  • 1KG MERE ROSII
  • 400G CEAPA ROSIE
  • SARE SI PIPER
  • CIMBRU USCAT






MOD DE PREPARARE;

Pentru inceput, luam carnea si o taiam pe lung pentru a avea la final o bucata plata de carne de grosime aproximativ de 1 cm . Dupa care o bat usor cu ciocanul pentru a fi mai frageda si uniforma cat de cat. Condimentam cu sare, piper si cimbru, dupa care un strat de mustar boabe ca in filmuletul de sus.
Din carnaciorii proaspeti scoatem carnea condimentata si o punem in rulada noastra. In continuare, rulam cat mai strans posibil si la urma in feliile  de proschiutto crudo cu ajutorul foliei de prospetime.
Mai rulam intr-o folie de aluminiu si va merge in cuptorul incins 160 de grade pentru inceput intr-o tava de copt cu apa, timp de 30minute.
Urmeaza sa ne ocupam de garnitura. Ceapa o taiem solzisori si o calim pana se inmoaie. Merele le spalam si le taiem sferturi, dupa care le punem impreuna cu ceapa si le calim pana se inmoaie putin. Asezonam cu sare si piper apoi aruncam si putin  de unt si o lingura de zahar pentru caramelizare.
Ne intoarcem la rulada noastra pe care o scoatem din cuptor si indepartam toate foliile cu grija dupa care o lasam din nou la cuptor pentru a forma o crusta crocanta si sa finalizam gatitul. Inca 35 minute la cuptor, apoi  se lasa la odihnit  cca 15 minute inainte sa feliem rulada.  
Montarea farfuriei este foarte simpla, fiecare dupa preferinte lui.  Se poate servi cu un sos brun si o portie generoasa de salata verde.
 .Mie nu imi ramane decat sa va doresc 
POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu