Daca tot ne apropiem de Sfintele Sarbatori Pascale si suntem inainte de FLORI, va sugerez o reteta minunata de peste pe care sa o incercati dar nu doar pentru evenimente speciale ci si atunci cand vreti sa ii impresionati pe cei dragi voua.
INGREDIENTE;
- 2 fileuri de peste lup de mare
- o telina radacina
- 100g mixt de fructe de mare
- o salota
- 50ml vin rosu
- nucsoara
- sare si piper
- fasole verde
- 100g unt
- 300ml lapte
- lapte de cocos
MOD DE PREPARARE;
Pentru inceput ne ocupam de fileurile de lup de mare ( daca nu aveti lup de mare va recomand orice file de peste alb pe gustul d-voastra). Dezosam si apoi condimentam cu sare si piper. In acelasi timp, curatam legumele, incepand cu telina , pe care o spalam bine si o taiam in bucatele mai mari. O punem la fiert intr-o oala impreuna cu lapte (folosesc laptele din doua motive: unul, ar fi ca se va pastra o culoare frumoasa, alba si al doilea motiv, va avea un gust deosebit, putin dulceag). Cand telina este aproape gata, punem si un varf de nucsoara si facem o infuzie de aroma.
Cat telina este la fiert ne ocupam de fructele de mare care le tragem putin la tigaie in unt si putin ulei pt a ridica punctul de ardere al untului., asezonam cu sare si piper dupa care turnam vinul rosu si facem o reductie de vin (de obicei vin de porto dar puteti folosi orice vin rosu bun ).
Telina fiind gata, o pasam printr-o sita fina pentru a avea un piure pufos si fin. Adaugam 50g de unt pentru catifelare siasezonam cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim fileurile de peste, prima data pielea in proportie de 80 % la foc mediu pentru a avea o frumoasa crusta dupa care luam o lingura si aruncam untul peste pește. Fasolea verde o blansam pentru 2 minute in apa cu sare, dupa care le tragem la tigaie putin usturoi si unt. In aceeasi tigaie, calim si șalota taiata pe jumatate, pe care o folosim ca decor .
Ultimul pas este sa montam farfuria, dupa cum am facut si eu sau cum doriti d-voastra.
Fiti creativi si ingeniosi.
Mie nu imi ramane decat sa va spun ...
POFTA BUNA si va astept cu pareri si comentarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu