Pagini

sâmbătă, 11 aprilie 2020

LUP DE MARE CU PIURE DE TELINA ,MIX DE FRUCTE DE MARE SI SPUMA DE COCOS


Daca tot ne apropiem de Sfintele Sarbatori Pascale si suntem inainte de FLORI, va sugerez o reteta minunata de peste pe care sa o incercati dar nu doar pentru evenimente speciale ci si atunci cand vreti sa ii impresionati pe cei dragi voua.




INGREDIENTE;


  • 2 fileuri de peste lup de mare
  • o telina radacina
  • 100g mixt de fructe de mare
  • o salota
  • 50ml vin rosu
  • nucsoara
  • sare si piper
  • fasole verde
  • 100g unt
  • 300ml lapte 
  • lapte de cocos



MOD DE PREPARARE;

Pentru inceput ne ocupam de fileurile de lup de mare ( daca nu aveti lup de mare va recomand orice file de peste alb pe gustul d-voastra). Dezosam si apoi condimentam cu sare si piper. In acelasi timp, curatam legumele, incepand cu telina , pe care o spalam bine si o taiam in bucatele mai mari. O  punem la fiert intr-o oala impreuna cu lapte (folosesc laptele din doua motive: unul, ar fi ca se va pastra o culoare frumoasa, alba si al doilea motiv, va avea un gust deosebit, putin dulceag). Cand telina este aproape gata, punem si un varf de nucsoara si  facem o infuzie de aroma. 
Cat telina este la fiert ne ocupam de fructele de mare care le tragem putin la tigaie in unt si putin ulei pt a ridica punctul de ardere al untului., asezonam cu sare si piper dupa care turnam vinul rosu si facem o reductie de vin (de obicei vin de porto dar puteti folosi orice vin rosu bun ).
Telina fiind gata, o pasam printr-o sita fina pentru a avea un piure pufos si fin. Adaugam 50g de unt pentru catifelare siasezonam cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim fileurile de peste, prima data pielea in proportie de 80 % la foc mediu pentru a avea o frumoasa crusta dupa care luam o lingura si aruncam untul peste pește. Fasolea verde o blansam pentru 2 minute in apa cu sare, dupa care le tragem la tigaie putin usturoi si unt. In aceeasi tigaie, calim si șalota taiata pe jumatate, pe care o folosim ca decor . 
Ultimul pas este sa montam farfuria, dupa cum am facut si eu sau cum doriti d-voastra. 
Fiti creativi si ingeniosi. 
Mie nu imi ramane decat sa va spun ...
POFTA BUNA si va astept cu pareri si comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu