Pagini

marți, 21 mai 2013

GNOCCHI

Bine v-am gasit dragii mei prieteni. Astazi vom descoperi bucataria italiana. Am ales sa fac o reteta foarte usoara dar in acelasi timp foarte gustoasa.
Gnocchi (singular gnocco – lb italiană) este denumirea generică a unui tip de găluște mici, preparate din cartofi, făină de grâu, griș sau pesmet.
Sunt folosite pe scară largă în bucătăria italiană dar și în multe țări din Europa și America.
Gnocchi se servesc cu sosuri de roșii, cu pesto sau doar cu unt și verdețuri. Se pot folosi în loc de paste sau de clasicele galustele de gris în tocănuri sau supe.asa.


INGREDIENTE:


- o punga gnocchi de 500 g- o conserva pulpa de rosii
- busuioc 2-3 frunze
- un catel de usturoi
- o ceapa mica
- 50 g parmezan
- sare
-piper
                                                                                                                                                                   
Pentru cei care doresc sa-si prepare singuri gnocchi au nevoie de urmatoarele:
  • 500 grame cartofi
  • 100 grame faina
  • un galbenus de ou
  • sare
  • piper
 
 
Am pus cartofii la cuptor la copt. Cand au fost aproape gata i-am scos si i-am dat prin razatoarea fina. Poti sa si fierbi cartofii in coaja si dupa ce ii cureti sa ii dai prin razatoare. Cartoful se amesteca cu faina, sarea, piperul si galbenusul de ou. Si se face un rulou pe care il tai bucatele de 4 sau 5 cm. Apesi fiecare bucatica cu furculita ca sa ii dai forma. Bucatelele de gnocchi se fierb in apa pana se ridica la suprafata. Se scot si se pun la uscat.

 
Pentru supa de rosii am luat conserva cu pulpa de rosii  cu doua linguri de ulei de masline si ceapa tocata marunt si le-am pus la fiert . Am adaugat busuiocul si catelul de usturoi. Dupa ce a fiert timp de 10 minute sosul de rosii l.am dat prin blender obtinand o pasta cremoasa. Pentru o textura excelenta adaugam parmezan ras, sare si piper dupa gust. Am adaugat gnocchi si se amesteca usor .
 
 
 
VA DORESC POFTA BUNA...
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu