Pagini

joi, 23 mai 2013

PULPA DE MIEL LA CUPTOR

Buna din nou va spun. De aceasta data am ales sa arat o modalitate  de a  face o pulpa de miel la cuptor gustoasa si frageda. Aceasta  reteta o puteti face de PASTE sau in oricare alt moment cand doriti sa fiti la masa cu familia la o masa copioasa.
INGREDIENTE:
- o pulpa de miel 2kg- 2,5 kg
INGREDIENTE PENTRU BAIT:
- cimbru
- o capatana de usturoi
- 50 ml ulei de masline extra virgin
- 100 ml vin rosu demisec
- o lingurita de mustar englezesc
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
                                 
 Se ia pulpa de miel, se spala foarte bine cu apa rece de 4-5 ori . Apoi se inlatura partile grase de pulpa si se cresteaza pulpa pe o parte si cealalta  pentru a putea patrunde baitul  mai usor. Uleiul de masline se intinde pe toata bucata de carne si se freaca foarte bine. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru bait si apoi carnea se baga intr-o punga de plastic se adauga baitul se maseaza foarte bine impreuna pentru a ajunge peste tot apoi se da la rece minim o zi. Eu am lasat o zi jumatate. Dupa aceasta am luat o tava am pus pulpa de miel impreuna cu bait si am lasat la cuptor  40 minute  la o temperatura de 180 de grade cu staniol si inca 40 min fara staniol.

Se poate servi cu o salata mare sau garnitura din morcovi, rosii chery si cartofi natur. Baitul ramas in tava dupa coacere se scoate intr-o cratita si se face o reductie apoi se adauga unt si gata. Este foarte  gustos pentru ca mustarul impreuna cu zeama de lamaie mai taie din gustul de seu.




POFTA MARE VA DORESC...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu