Pagini

duminică, 26 mai 2013

PUI SZECHUAN

Buna tuturor pentru inceput si bine v-am gasit . Dupa cum cred ca stiti mancarea asiatica este recunoscuta dupa combinatiile unice de arome . In bucataria chinezeasca se combina foarte mult dulce acrisor si dulce picant. Astazi vom alege combinatia de dulce acrisor. Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat.
 
 

INGREDIENTE:

- 800g de piept de pui
- morcov o bucata
- 2 fire de ceapa verde
- swett end sour sos
- dark soia sos
- 2 linguri de amidon alimentar
- sare
- piper

MOD DE PREPARARE:
Se ia pieptul de pui si se taie felii cat mai subtiri si lungi. Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se trage puiul pana devine albicios. Se iau legumele si se taie stretch dupa care le calim intr-o tigaie separat.

Dupa ce am sotat legumele adaugam  sosul swett end sour si amestecam. Apoi adaugam puiul si amestecam.  Intr-o cana dizolvam amidonul cu jumatate de cana de apa pe care il adaugam in tigaie impreuna cu dark soia sos si amestecam de jos in sus pentru a patrunde toate aromele. Lasam pe fac pana se ingroasa sosul dupa care adaugam sare si piper la final si luam de pe foc.
 
 
Puiul se poate servi cu orez. POFTA MARE ..... pe curand


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu