Pagini

joi, 23 mai 2013

PULPA DE PUI UMPLUTA CU GARNITURA DE LEGUME

In ultima perioada m-am tot gandit ce sa mai gatesc ce sa mai fac si m-am decis sa fac o pulpa de pui umpluta cu cascaval si legume sotate . Se poate face si cu piept de pui sau de curcan.


 
 
INGREDIENTE pentru 2 portii:
 
- 2 pulpe de pui 300-400g
- cascaval 100g
- 10 felii de bacon
- 150g unt nesarat
- 2 ardei kapia rosii
- un zucchini 300g
- ciuperci proaspete 200g
- 4-5 catei de usturoi
- un fir de ceapa verde
- o legatura de patrunjel
- o lingurita de otet balsamic pasta
- sare
- piper
 
MOD DE PREPARE:
 
Se iau pulpele se desoseaza numai partea superioara se spala foarte bine apoi se usuca cu un servetel de bucatarie. Parte desosata se bate cu ciocanul de bucatarie ca pentru snitel dar  acoperiti carnea cu o folie de plastic ca sa nu se lipeasca sau rupe. Se pune un pic de sare si piper. Separat se razuieste bucata de cascaval si 2 catei de usturoi . Se aduga peste un cubulet de unt si se amesteca bine pana devine o pasta omogena. Aceata pasta fiind umplutura pentru pulpele noastre.
Se aseaza pe masa de lucru 5 felii de bacon una dupa alta peste care punem pulpita noastra. Cu ajutorul unei furculite luam din compozitia noastra si le umplem. Dupa aceasta operatiune rulam pulpa impreuna cu feliile de bacon .Acestea le vom pune intr-o tava unsa cu un pic de ulei  la cuptor timp de 30-40 min la o temperatura de 220 grade . Dupa 15 minute puteti sa le intoarceti pentru o coacere uniforma si o culoare frumoasa.
 
 
In tot acest timp incepem sa pregatim garnitura de legume. Le vom curata si taia cubulete. Prima data am tocat marunt ceapa verde si un catel de usturoi si le-am calit in ulei pana cand ceapa a devenit translucida.  Am dat deoparte intr-o sita. Am taiat zucchini in cuburi si l-am tras la tigaie. Aceeasi operatiune si cu ardeiul kapia. Cu ciupercile insa l-am tras 2-3 minute la tigaie dupa care le-am stins cu un pahar de vin. Am lasat pana cand  s-a evaporat vinul si le-am scos de asemeni in sita fiind tot timpul acoperite cu un prosop pentru a ramane caldute. Aproape de momentul cand pulpele sunt gata am mai sotat odata toate legumele impreuna cu un catel de usturoi . La urma am adaugat si patrunjelul tocat . Separat intr-o olita am tocat un catel de usturoi pe care l-am tras in ulei de masline o lingura apoi l-am stins cu vin alb . Am redus focul la mic si am adaugat untul amestecand usor pana se omogenizeaza . Acesta fiind  sosul nostru.
 
 
 VA DORESC POFTA BUNA...
 

 

3 comentarii:

  1. foarte interesanta reteta,am sa o incerc si eu cu siguranta.multa bafta in continuare si idei pt retete!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu veti regreta nimic daca o incercati. Sigur veti regreta daca nu incercati...

    RăspundețiȘtergere