Pagini

duminică, 9 iunie 2013

MOUSSAKA

Astazi o sa gatim ceva simplu si gustos din bucataria greceasca. Moussakaua greceasca normal se face cu vinete dar astazi am reinventat-o cu dovlecei.


Sa incepem sa gatim impreuna. Pentru aceastea am avea nevoie de:
- dovlecei 1 kg
- carne tocata porc  500g
- o ceapa rosie
- sos de rosii 400 g
- 2 catei de usturoi
- ulei  2 linguri
- o legatura patrunjel
- sare  si piper
- cimbru si busuioc uscat
- scortisoara

Pentru sosul bechamel avem nevoie:
- 1 l lapte
- 50 g unt
- 2 linguri de faina alba
- sare
- un ou

 MOD  DE PREPARARE:
 Se iau dovleceii, se spala foarte bine, se taie rondele cam de 5 mm grosime, apoi se fac in tigaia grill .

In alta tigaie incingem uleiul unde vom cali ceapa si usturoiul  pana devin translucide. Adaugam carnea tocata si o calim timp de 4- 6 minute la foc potrivit, iara cand aceasta s-a desfacut punem si un pahar de 200 ml apa calduta si o lasam sa fiarba. Cand apa din carne s-a evapora,t adaugam sosul de rosii si condimentele si o mai lasam pe foc timp de 10 minute. Patrunjelul se adauga la final si stingem focul .
Intr-o olita se pune laptele la fiert. Separat se topeste untul peste care adaugam cele 2 linguri de faina amestecand continuu pana la formarea unei paste. Adaugam laptele fierbinte treptat si amestecam pana sosul se ingroasa. Lasam la fiert sosul timp de 15 minute la foc potrivit spre mic amestecand continuu. La  final, adaugam oul, sare dupa gust si un varf de cutit de scortisoara.
 Cand totul este gata trecem si la ultima etapa .
 Intr-un vas non-stick sau de ceramica punem un rand de dovlece,i un rand de carne, din nou un rand de dovlecei si deasupra sosul de bechamel. Pentru cine doreste poate adauga putin parmezan ras . Tava se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa timp de 25-30 minute pana sosul bechamel prinde o crusta golden aramie .


POFTA MARE VA DORIM...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu