Pagini

miercuri, 3 iulie 2013

PULPE DE PUI UMPLUTE LA CUPTOR

        Luna aceasta m-am gandit sa impresionez prietenii romani  cu o masa copioasa si gustoasa. . Toti au vazut postarile mele pe blog si pozele cu retetele pe care le gatesc si mi-au scos porecla MASTER CHEF dar mai presus de toate erau curiosi cum gatesc. Asa ca i-am invitat pe toti si le-am pregatit o rulada din carne tocata , pulpe umplute la cuptor si o placinte de branza in foietaj. 


Nu se astepta nimeni la asa o primire de frumoasa ca la restaurant. Sa nu mai lungim vorba si sa va spun despre pulpele umplute  la cuptor . Va voi prezenta reteta pentru 2 portii.


INGREDIENTE:
- 2 pulpe de pui mai mari 
- 100 g de carne tocata ca pentru piftele
- 6 bucati de bacon
- sare 
- piper

MOD DE PREPARARE: 
 Am luat pulpele si am dezosat partea superioara si le-am batut usor ca pentru snitele . Am facut o marinata din ulei de masline , 2-3 catei de usturoi pisati , un pahar de vin alb demisec, boia dulce o lingurita ,sare si piper dupa care am introdus pulpele intr-o punga ermetica si am lasat la rece timp de 12 ore . Carnea tocata am pregatit-o ca pentru piftele . Am spart un ou , un catel de usturoi pisat, sare , piper un pic de patrujel tocat marunt si am amestecat bine pana la omogenizare.  Pulpele le-am intins pe masa de lucru apoi am impartit umplutura in doua parti egale si am umplut partea dezosata. Am redat forma initiala a pulpei apoi le-am infasurat in 3 felii de bacon dupa care le-am introdus la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 minute. Intre timp am pregatit o garnitura de cartofi natur cu marar . Dupa 20 minute am intors pulpele pe cealalta parte pentru a se rumeni uniform pentru inca 15 minute aproximativ.



POFTA BUNA VA DORESC......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu