Pagini

duminică, 25 august 2013

RULOU DE PORC CU GARNITURA DE CARTOFI LA CUTOR

Buna  ziua din nou va spun. Nu stiu daca m-am exprimat prea bine cu denumire de rulou de porc dar stiu ca aici in cipru se spune ROSTO. Este muschi de porc in plasa.


INGREDIENTE:
- un rulou de porc 1,5 - 2 kg
- mirodenii pentru condimentat 
- 2-3 catei de usturoi felii 

PENTRU GARNITURA:
- 2 kg de cartofi
- roz marin
- 100 grame unt

MODE DE PREPARARE:

 Am luat rulou de carne si l-am patruns din loc in loc cu cutitul pentru a introduce bucatile de usturoi. Se unge bine cu ulei de floare soarelui apoi se presara mixul de mirodenii format din sare, piper,paprika iute, cimbru macinat sau orice altceva ce doriti dumneavoasta. eu am mai adaugat in tava un pahar de vin rosu si 2 foi de dafin. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 2 ore - 2.45 de minute.
             

In tot acest timp am pregatit cartofii. I-am curatat ,spalat si i-am fiert inainte un pic in apa cu sare  asa ca pentru salata orientala nu prea moi pentru ei pe urma se vor gatii la cuptor . Dupa ce s-au fiert, i-am lasat un pic la racit dupa care i-am taiat in patru si i-am pus intr-o tava cu un pic de ulei de masline, o suta de grame de unt,  sare, piper, un pic de  rozmarin presarat si la cuptor la 160 de grade timp de 30 minute.


Se poate servi cu o salata mare greceasca alaturi .


POFTA MARE ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu