Pagini

sâmbătă, 21 septembrie 2013

FRIPTURA DE PORC CU PIURE DE CARTOFI LA CUPTOR

Bun gasit din nou va spun celor ce adora sa gateasca lucruri noi, simple si gustoase. Va voi prezenta o friptura de porc la cuptor suculenta si frageda cu un piure de cartofi la cuptor.


INGREDIENTE:

- 500-600 grame pulpa de porc
- 200 ml rosii in bulion decojite
- o capatana de usturoi
- o lingurita de piper
-  jumatate de lingurita de sare
-  o lingurita rasa de cumin
-  o lingurita rasa de curry (obtional)
-   un ou
-  100 ml apa
-  50 ml lapte fierbinte
-  70 gr unt
-  1 kg cartofi
-  30 ml ulei

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput pregatim tava de friptura. Pulpa de porc o curatam bine de toate partile albe si o taiem rondele sau bucati groase de 1 cm. Luam ciocanul pentru snitele si le batem putin pentru fragezire. Intr-o tava de cuptor intinsa punem rondele de carne una langa celalata fara a le suprapune. Intr-un bol  pisam usturoiul cu un pic de sare dupa care amestecam cu ulei pana obtinem o maioneza de usturoi. Adaugam rosiile, sarea, piperul ,cumin, curry si incepem sa amestecam usor. Punem si apa amestecand continuu pana se face o pasta omogena. Aceasta va fi sosul nostru. Turnam peste carne si dam la cuptor pentru 1 ora la 200 grade. Tava trebuie neaparat sa fie acoperita ermetic cu folie de aluminiu. 


Dupa o ora daca vi se pare ca aveti sos cam mult mai lasati inca 10 minute la cuptor dar fara folie. Trecem acuma la pireul de cartofi. Cartofii ii taiem cubulete ca pentru pireu  si ii fierbem pana se infinge usor furculita. Dupa ce au fiert ii strecuram bine si ii pasam impreuna cu untul si laptele fierbinte, sare si piper dupa gust.  Incercati  ca pireul sa nu fie prea moale trebuie sa arate ca un aluat . Bateti oul bine dupa care il amestecati cu pireul dupa care  tapetati o tava cu hartie pergament si la cuptor in forme daca doriti sau faceti rozete. Eu am incercat dar nu am reusit. Mi-au iesit placinte... Inainte sa le bagati la cuptor sa le ungeti cu un pic de ulei
Ele vor sta la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. La final luati niste ulei si un praf de boia afumata si le ungeti pentru o culoare  frumoasa si gust.



POFTA BUNA VA DORESC....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu