Pagini

joi, 31 octombrie 2013

BURGHERI DE PORC CU PLANTE AROMATICE

Bun gasit din nou va spun si bine v-am gasit. Astazi va propun o alternativa la mancarea fast food, o alternativa sanatoasa si home made. Burgheri de porc cu plante aromatice.


INGREDIENTE:

Pentru 4 burgheri:
  •  500g carne tocata de porc( vita sau mixta daca doriti ,pui )
  • 10-15 fire patrujel
  • 5-6 fire de menta doar frunze
  • 2 crengute cimbrisor sau cimbru
  • paprika
  • cumin
  • 3-4 picaturi tabassco
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol punem carnea tocata. Plantele aromatice le tocam marunt si le punem peste carne. Adaugam si condimentele si amestecam totul in bol. Apoi vom forma burgherii cu mana sau daca aveti cu un cilindru de inox, dupa care ii vom lasa la rece timp de o ora . Carnea, in acest timp, va trage aromele din plante. Dupa ce a trecut ora vom scoate burgherii si ii vom mai lasa 10 minute la temperatura camerei. Incingem o tigaie grill la foc mare si punem burgherii. Ii vom lasa 4-5 minute pe o parte, apoi ii vom intoarcem si ii mai lasam 3-4 minute la foc mediu. 




Se pot servi cu castraveti, rosii, ardei gras, varza tocata, salata verde sau cu orice doriti dumneavoastra.






POFTA BUNA VA DORESC...

2 comentarii:

  1. Este foarte atractiv tot ce ati postat .Sunt convins ca faceti totul cu multa placere ! Mult succes ! Multumim frumos pentru postari!

    RăspundețiȘtergere