Buna seara dragii mei. De curand au inceput doua emisiuni TOP CHEF si MASTER CHEF care din nou mi-au captat atentia si cu mare placere le urmaresc dar in acelasi timp ma si inspira. Astazi o sa va prezint o reteta minunata si usor de facut.
INGREDIENTE:
- 1Kg de muschi de porc
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 3-4 buchetele conopida
- 3-4 buchetele broccoli
- 2 fire de ceapa verde
- un catel de usturoi
- 2 oua
- sare si piper
pentru sos:
- 200g pulpa rosii
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos worchester
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingura sos breun
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita tarhon uscat
- sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Luam muschiul de porc, il spalam bine si il uscam cu servetele de bucatarie. Pentru a da gust si savoare carnii vom face o marinada intr-un bol. Vom lua sare grunjoasa si vom masa bucata de carne. In bol vom pune 2 linguri de ulei de masline, o lingurita de zeama de lamaie, un catel de usturoi pisat, rozmarin uscat , cimbru, 100 ml vin rosu si o lingura de sos worchester si piper proaspat macinat. Amestecam toate ingredientele si turnam peste muschiul de porc dupa care il vom lasa la rece 3-4 ore. Dupa ce s-a marinat carnea o vom sterge cu servetele si o vom gati pe tigaia grill care a fost incalzita la foc maxim. Vom da o crusta carnii si un aspect frumos. O vom lasa pe fiecare parte 2-3 minute dupa care o vom introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. In tot acest timp incepem sa facem medalioanele de legume.
Toate legumele le curatam si le taiem bucati medii dovlecei, morcovul si firele de ceapa verde rondele . Conopida si broccoli le vom pune la urma dupa ce a fiert morcovul si le vom lasa circa 5-6 minute. Apoi scoatem toate legumele le lasam la stors cat de mult posibil pentru a nu fi prea apoase. Intr-un bol vom pasa legumele cu o furculita, nu prea mult pentru ca dorim sa avem si bucatele din legume. Se amesteca cu cele doua oua si catelul de usturoi dat pe razatoare . Cuptorul este incalzit la 200 de grade unde vom pune medalioanele de legume obtinute timp de 30 minute. Inainte de a le introduce le vom unge cu pensula cu ulei de masline.
In acest timp ne vom ocupa de sos. Intr-o oala mica vom pune o lingura de ulei de masline , pulpa de rosii si restul condimentelor si le fierbem la foc mediu pana se ingroasa sosul. Pentru o textura mai frumoasa a sosului il vom strecura si il mai fierbem 5 minute.
VA DORESC POFTA MARE...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu