Pagini

miercuri, 30 octombrie 2013

MUSCHI DE PORC CU MEDALIOANE DE LEGUME

Buna seara dragii mei. De curand au inceput doua emisiuni  TOP CHEF  si  MASTER CHEF care din nou mi-au captat atentia si cu mare placere le urmaresc dar in acelasi timp ma si inspira. Astazi o sa va prezint o reteta minunata si usor de facut.


INGREDIENTE:
  • 1Kg de muschi de porc
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 3-4 buchetele conopida
  • 3-4 buchetele broccoli
  • 2 fire de ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • 2 oua
  • sare si piper
pentru sos:
  • 200g pulpa rosii
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos worchester
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura sos breun
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Luam muschiul de porc, il spalam bine si il uscam cu servetele de bucatarie. Pentru a da gust si savoare carnii vom face o marinada intr-un bol. Vom lua sare grunjoasa si vom masa bucata de carne. In bol vom pune 2 linguri de ulei de masline, o lingurita de zeama de lamaie, un catel de usturoi pisat, rozmarin uscat , cimbru, 100 ml vin rosu si o lingura de sos worchester si piper proaspat macinat. Amestecam toate ingredientele si turnam peste muschiul de porc dupa care il vom lasa la rece 3-4 ore. Dupa ce s-a marinat carnea o vom sterge cu servetele si o vom gati pe tigaia grill care a fost incalzita la foc maxim. Vom da o crusta carnii si un aspect frumos. O vom lasa pe fiecare parte 2-3 minute dupa care o vom introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. In tot acest timp incepem sa facem medalioanele de legume. 
Toate legumele le curatam si le taiem bucati medii dovlecei, morcovul si firele de ceapa verde rondele . Conopida si broccoli le vom pune la urma dupa ce a fiert morcovul si le vom lasa circa 5-6 minute. Apoi scoatem toate legumele le lasam la stors cat de mult posibil pentru a nu fi prea apoase. Intr-un bol vom pasa legumele cu o furculita, nu prea mult pentru ca dorim sa avem si bucatele din legume. Se amesteca cu cele doua oua si catelul de usturoi dat pe razatoare . Cuptorul este incalzit la 200 de grade unde vom pune medalioanele de legume obtinute timp de 30 minute. Inainte de a le introduce le vom unge cu pensula cu ulei de masline. 
In acest timp ne vom ocupa de sos. Intr-o oala mica vom pune o lingura de ulei de masline , pulpa de rosii si restul condimentelor si le fierbem la foc mediu pana se ingroasa sosul. Pentru o textura mai frumoasa a sosului il vom strecura si il mai fierbem 5 minute.


VA DORESC POFTA MARE...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu