Pagini

miercuri, 6 noiembrie 2013

FASOLE LA CUPTOR CU CARNACIORI

Bine v-am gasit din nou dragii mei prieteni si fani. Astazi va voi impartasi o reteta traditionala romaneasca, FASOLE CU CARNACIORI, doar ca am deviat un pic de la metoda de gatire si am facut-o intr-un mod mai special. Timpul de gatire este mult mai mare dar va garantez ca merita.


INGREDIENTE:
  • 500g fasole cu bob mare (albe, negre sau oricare marime doriti si culoare)
  • 500 ml pulpa de rosie
  • o ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi
  • 300 ml vin alb
  • 20g scortisoara 
  • cimbru
  • sare si piper
  • 1/2 cana de supa de legume
  • un ardel iute (optional)
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • carnaciori afumati 
MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput ne ocupam de fasole care le punem la inmuiat intr-o punga cu apa timp de 12- 24 de ore. Dupa ce s-a inmuiat o oparim in doua ape pana devine usor moale. Se ia un vas de teflon si punem fasolea care a fost strecurata . Intr-o cratita incingem 2 linguri de ulei in care vom gati ceapa pana devine translucida dupa care adaugam morcovul taiat rondele si se stinge cu vinul alb. Se lasa 3-4 minute sa fiarba la foc mediu apoi se pune si pulpa de rosii, cimbru, scortisoara si cateii de usturoi pisati. Dupa ce a mai fiert 15 minute la foc mediu se pune peste fasole in vasul pentru cuptor si se adauga si supa de legume. Carnaciori ii punem deasupra si dam totul la cuptor la 180 de grade timp de 3 ore. Se poate servi cu muraturi. 


VA DORESC POFTA MARE....



3 comentarii:

  1. vreau! vreau! vreau! de ce nu ai tu o pagina de fb sa pot urmari mai usor retelele astea ispititoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna am pagina mea de facebook unde postez retele si multe altele...

      Ștergere