Pagini

joi, 3 octombrie 2013

CARNE DE PORC CU SOS DE CAPERE

Buna dragii mei prieteni vechi si noi. Astazi am sa va prezint din nou o reteta cu carne de porc doar cu un sos special de capere. Este o reteta usoara si gustoasa. Sper sa va placa.


INGREDIENTE:
  • 500 g carne de porc (pulpa sau muschiulet de preferabil)
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper
PENTRU SOS:
  • o ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi 
  • 100 g unt
  • 10 capere
  •  zeama de la lamaie
  •  1 lingura faina
  •  smantana lichida
  • curry
  • busuioc uscat 
  • vin alb 
MOD DE PREPARARE:

Prima data m-am apucat de carne pe care am spalat-o bine si am uscat-o bine. Am taiat felii de grosimea unui deget si le-am batut cu ciocanul pentru snitel. Le-am masat pe toate partile cu sare dupa care le-am rumenit in tigaie pe toate partile, 3-4 minute pe fiecare parte, am pus si doi catei de usturoi cu tot cu coaja apoi  pentru o mai buna rumenire la cuptor pentru inca 30 minute.
Acum sa trecem la sos. Intr-o tigaie neaderenta luam 50 grame de unt si 2 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu usturoiul pana au devenit translucide. Am adaugat lingura de faina si vinul apoi am lasat sa scada putin. A urmat zeama de lamaie, caperele, curry, smantana lichida si am mai lasat vreo 3-5 minute dupa care am mai pus si restul de unt pentru o textura frumoasa sosului. Am mai lasat sosul pe foc timp de 3-4minute. 
Drept garnitura am facut niste paste delicioase cu un pic de busuioc .



POFTA BUNA VA DORESC...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu