Buna dragii mei prieteni vechi si noi. Astazi am sa va prezint din nou o reteta cu carne de porc doar cu un sos special de capere. Este o reteta usoara si gustoasa. Sper sa va placa.
INGREDIENTE:
- 500 g carne de porc (pulpa sau muschiulet de preferabil)
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper
PENTRU SOS:
- o ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt
- 10 capere
- zeama de la lamaie
- 1 lingura faina
- smantana lichida
- curry
- busuioc uscat
- vin alb
MOD DE PREPARARE:
Prima data m-am apucat de carne pe care am spalat-o bine si am uscat-o bine. Am taiat felii de grosimea unui deget si le-am batut cu ciocanul pentru snitel. Le-am masat pe toate partile cu sare dupa care le-am rumenit in tigaie pe toate partile, 3-4 minute pe fiecare parte, am pus si doi catei de usturoi cu tot cu coaja apoi pentru o mai buna rumenire la cuptor pentru inca 30 minute.
Acum sa trecem la sos. Intr-o tigaie neaderenta luam 50 grame de unt si 2 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu usturoiul pana au devenit translucide. Am adaugat lingura de faina si vinul apoi am lasat sa scada putin. A urmat zeama de lamaie, caperele, curry, smantana lichida si am mai lasat vreo 3-5 minute dupa care am mai pus si restul de unt pentru o textura frumoasa sosului. Am mai lasat sosul pe foc timp de 3-4minute.
Drept garnitura am facut niste paste delicioase cu un pic de busuioc .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu