Pagini

miercuri, 2 octombrie 2013

FICATEI DE PASARE CU USTUROI

Buna va spun dragilor. Ma bucur ca de la zi la zi tot mai multi sunteti si va place ceea ce prepar cu mare dragoste si pasiune. In aceasta zi m-am gandit sa fac o reteta mai traditionala: ficatei cu usturoi si mamaliguta.


INGREDIENTE:
  • 500 grame ficatei de pui
  • o ceapa tocata julien
  • 3-4 catei de usturoi
  • rosii decojite ( o cutie de pulpa de rosii)
  • sare si piper
  • malai

MOD DE PREPARARE:
Ficateii de pasare se spala bine si eu i-am lasat in lapte pentru 30 minute. Am luat o tigaie in care am incins 2 linguri de ulei si am pus ceapa tocata pe care am rumenit-o pana a devenit translucida. Ficateii bine storsi de lapte i-am rumenit si pe ei 2 minute dupa care am adaugat si un pic de apa. I-am lasat 3 minute si am adaugat rosiile decojite tocate sau cutia de pulpa de rosii, sare, piper si un catel de usturoi taiat felii. Se lasa la fiert 15- 20 minute pana scade sosul. In tot acest timp am pregatit o mamaliguta si niste usturoi pisat pe care il voi adauga la final peste ficatei. Se serveste imediat si nu imi ramane decat sa va spun...


POFTA BUNA...

Un comentariu: