Buna dragi mei prieteni. Astazi vom ataca o noua sectiune a bucatariei si anume ciorbele. Vom gati o ciorba ardeleneasca cu carne de porc si tarhon. Dar sa trecem la treaba ...
INGREDIENTE:
- 500 g carne de porc
- 200 ml smantana
- un ardei rosu gras
- o ceapa mare
- un morcov mare
- o radacina de patrunjel
- pastarnac
- 200g telina radacina
- zeama de la o lamaie
- o lingura de tarhon maruntit
- o lingura rasa de faina
- sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu carnea pe care o spalam bine si o taiem cubulete. Luam o oala cu 2 l de apa rece si punem carnea la fiert la foc domol. Dupa primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.
Intr-o tigaie incalzim 2 linguri de ulei in care gatit putin ceapa tocata marunt dupa care radacinoasele care le-am dat pe razatoare cu pas mare si ardeiul rosu in cubulete. Le lasam pana se inmoaie putin apoi le aduagam in supa cu o lingurita de sare si una de piper si mai lasam la fiert vreo 20-25 minute. Se fierbe totul la foc mic atat cat sa nu cloteasca.
Separat intr-un castron luam smantana si lingura de faina si amestecam bine apoi o dizolvam cu 5 polonice de supa calda. Dupa ce au trecut cele 25 minute de fierbe adaugam smantana usor si amestecam sa nu se branzeasca , adaugam zeama de lamaie lingura de tarhon mai lasam 10 minute pe foc. Se potriveste de sare si la final se adauga patrunjelul tocat si se stinge focul .
VA DORESC POFTA MARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu