Pagini

vineri, 11 octombrie 2013

CIORBA DE PORC ARDELENEASCA

Buna dragi mei prieteni. Astazi vom ataca o noua sectiune a bucatariei si anume ciorbele. Vom gati o ciorba ardeleneasca cu carne de porc si tarhon. Dar sa trecem la treaba ...


INGREDIENTE:
  • 500 g carne de porc
  • 200 ml smantana
  • un ardei rosu gras
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • o radacina de patrunjel
  • pastarnac
  • 200g telina radacina
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura de tarhon maruntit
  • o lingura rasa de faina 
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Incepem cu carnea pe care o spalam bine si o taiem cubulete. Luam o oala cu 2 l de apa rece si punem carnea la fiert la foc domol. Dupa primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza. 
Intr-o tigaie incalzim 2 linguri de ulei in care gatit putin ceapa tocata marunt dupa care radacinoasele care le-am dat pe razatoare cu pas mare si ardeiul rosu in cubulete. Le lasam pana se inmoaie putin apoi le aduagam in supa cu o lingurita de sare si una de piper si mai lasam la fiert vreo 20-25 minute. Se fierbe totul la foc mic atat cat sa nu cloteasca.
Separat intr-un castron luam smantana si lingura de faina si amestecam  bine apoi o dizolvam cu 5 polonice de supa calda. Dupa ce au trecut cele 25 minute de fierbe adaugam smantana usor si amestecam sa nu se branzeasca , adaugam zeama de lamaie lingura de tarhon mai lasam 10 minute pe foc. Se potriveste de sare si la final se adauga patrunjelul tocat si se stinge focul .

VA DORESC  POFTA MARE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu