Pagini

sâmbătă, 19 octombrie 2013

COASTE GLAZURATE CU MIERE

Buna seara . Bine v-am gasit si pentru o sambata seara minunata m-am gandit sa gatesc niste coaste de porc marinate si glazuarate cu miere. Pare o combinatie mai neobisnuita dar rezultatul este pe masura.V-o recomand cu mare drag atunci cand doriti sa impresionati pe cineva .




INGREDIENTE:
  •  1 kg de coaste de porc (bacon)
pentru marinada:
  • 150 ml ketchup
  • 4-5 catei de usturoi
  • busuioc uscat
  • paprika 
  • 2-3 linguri de ulei
  • cumin
  • sare si piper
pentru glazura:

  • 2 linguri de zahar brun 
  • miere
  • apa calduta




MOD DE PREPARARE:

 Am spalat bine carne dupa care am uscat-o. Intr-un vas am pregatit marinada cu toate ingredientele. Am luat o punga frigorifica in care am pus coastele de porc si marinada dupa care am lasat-o la frigider peste noapte. Dupa aceasta perioada de timp am luat o tava de cuptor in care am pus bucatile de carne si le-am dat la cuptor timp de 1 h. Am uitat sa va spun ca am adaugat si un pic de apa in tava . In acest timp am pregatit glazura. Intr-o olita am incalzit niste apa dupa care am pus zaharul brun si am adaugat si mierea. Am amestecat continuu pentru a nu se prinde. Cu o pensula am inceput sa glazurez bucatile de carne pe fiecare parte si le intorceam la timp de 15-20 minute. Carnea este gata cand se desprinde de pe os. Glazura prin coacere la cuptor se va carameliza pe bucatile de bacon. Ca si garnitura puteti servi cartofi la cuptor sau o salata de varza rosie. Nu-mi ramane decat sa va spun din toata inima...

POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu