Pagini

duminică, 20 octombrie 2013

PASTE BOLOGNESE

Bun gasit va spun . Astazi fiind duminica si nu prea avem chef de stat la bucatarie m-am gandit sa facem niste paste bolognese. O reteta usoara si delicioasa!


INGREDIENTE:

  • 300 g carne tocata de vita
  • o cutie de suc de rosii
  • 2 linguri bulion
  • o ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi tocati
  • 2 ciuperci tocate (optional)
  • un morcov dat pe razatoare ( optional)
  • 150 ml vin rosu
  • busuioc uscat 
  • 200 ml supa de vita  
  • sare si piper 
  • paste
MOD DE PREPARARE:

Se incalzeste o tigaie cu 2 linguri de ulei in care se caleste 2-3 min ceapa pana devine translucida. Apoi adaugam usturoiul si lasam 1 minut la calit. Ciupercile si morcovul au urmat si ele in tigaie. Am adaugat carnea tocata si am gatit-o pana s-a desfacut bucatica cu bucatica  dupa care am stins totul cu vin rosu si am lasat 10 minute pana s-a evaporat alcoolul. A urmat cutia de suc de rosii, bulionul, sare si piper, supa de vita si busuiocul uscat dupa care am lasat totul sa fiarba la foc mediu timp de 20 minute. Aproape de final intr-o oala am pus apa la fiert cu sare si 2 linguri de ulei pentru paste. Eu am folosit spaghete pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Sosul a scazut, este gata deci nu mai ramane decat sa montam  farfuria. Daca doriti puteti presara si parmezan.




POFTA BUNA VA DORESC,,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu