Pagini

luni, 28 octombrie 2013

MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE CIUPERCI

Bun gasit din nou dragii mei fani si admiratori. Astazi am sa va prezint o reteta usoara si nemaipomenit de delicioasa . Aceasta reteta am pregatit-o special pentru voi si mai ales pentru acei ce vor sa impresioneze pe cineva drag.




INGREDIENTE:
  • 4 medalioane de porc (pui sau vitel)
  • o ceapa
  • 3 linguri de unt
  • o lingura faina
  • 200 ml smantana lichida
  • 10 ciuperci champignon
  • 1/2 pahar vin MARSALA
  • 1/2 ceasca supa de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Luam un muschi de porc din care taiem 4 medalioane de grosimea unui deget. Le batem usor cu podul palmei si le asezonam cu sare si piper. Incingem o tigaie cu 2 linguri de unt si tragem medalioanele trecute prin putina faina timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi le scoatem pe servetel. In tigaia in care am facut carnea mai adaugam o lingura de unt si calim ceapa tocata marunt 2-3 minute pana devine translucida. Ciupercile curatate si taiate rondele le adaugam peste ceapa impreuna cu usturoiul si le lasam pana isi lasa zeama. Apoi  le stingem cu vinul MARSALA si ceasca de supa de carne,adaugam si bucățile de carne. Dam focul la mediu si lasam sa fiarba pana se ingroasa un pic sosul. Adaugam smantana ,sarea si piperul mai lasam 5 minute iar la final adaugam patrunjel proaspat tocat.





Nu-mi ramane decat sa va doresc ... POFTA BUNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu