Pagini

miercuri, 23 octombrie 2013

DROB DE PUI

Buna seara si bine v-am gasit. De la atatea retete cu carne de pui am zis sa mai incerc si altceva sa gatesc pentru voi fanii mei dragi. Asa ca m-am gandit sa fac o rulada de pui cu ficatei si carne tocata de pui.


INGREDIENTE:
  • 1kg ficatei de pasare
  • 2 buc piept de pui dezosat
  • 3 oua fierte
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua proaspete
  • o ceasca ceapa verde tocata
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Ficateii de pasare se spala foarte bine si se curata de grasime. Inimioarele se sectioneaza in doua si se spala bine de sange. Apoi se pun la fiert pana se inmoaie un pic. Se scot ficatei si se lasa la scurs si sa se raceasca putin. Din piepti de pui am facut o pasta de carne in blender daca aveti daca nu gasiti carne tocata de pui in market. Ficateii si inimioarele le-am mixat pana au devenit o pasta. Apoi am adaugat ouale proaspete, ceapa verde tocata, patrunjelul, mararul, orice alte codimente, sare si piper si am mai blenduiti putin. Intr-un castron puneti carnea tocata impreuna cu pasta blenduita si amestecati totul sa devina o pasta compacta. 
In doua tavite se aseaza jumatate de umplutura dupa care adaugam si ouale fierte jumatati.


Dupa ce le-ati pus in tavita se completeaza cu restul umpluturii. Se da la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 50-60 minute dupa care le scoateti si intoarceti rulada pentru a se rumeni frumos pe toate partile. Se mai lasa la cuptor inca 20-30 minute pana devine aramie.


Se poate servi calda cat si rece. Nu imi ramane decat sa va spun  POFTA BUNA...



3 comentarii: