Pagini

vineri, 15 noiembrie 2013

ARDEI UMPLUTI DE POST

Bun gasit dragii mei preieteni. Astazi am intrat in Postul Craciunului si m-am gandit sa facem o reteta de post, ardei umpluti . Este foarte usor de facut dar si nemaipomenita de buna . V-o recomand din suflet.



INGREDIENTE:
  • 7 ardei grasi pentru umplut
  • o ceapa mare tocata
  • 2 morcovi mari (300g)
  • 2 cutii de ciuperci 
  • 100 ml suc de rosii
  •  1/2 ceasca orez basmatic
  • 2 linguri ulei
  • cimbru uscat o lingura
  • boia dulce o lingurita
  • o legatura marar
  • sare si piper
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1/2 pahar de vin alb
MOD DE PREPARARE:

Incepem prima data cu pregatirea ardeilor. Decupam cotorul si ii curatam in interior de seminte. Pastram partile decupate pentru a  le folosi ca si capacele. Morcovii ii curatam si ii spalam bine dupa care ii dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt. 
Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa 2-3 minute. Adaugam morcovul si mai lasam la gatit timp de 5-6 minute . Urmeaza ciupercile care le-am stors bine de apa lor si am stins totul cu vin. Am lasat 2-3 minute sa se elimine alcoolul dupa care adaugam orezul si catei de usturoi tocati marunt, sarea si piperul, boia dulce si la urma mararul tocat .Amestecam totul si lasam inca 5 minute dupa care umplem ardeii.
Ii aranjam frumos intr-o oala si punem apa , 3/4 din inaltimea ardeiului, cu o lingura de sare si foi de dafin si lasam la fiert la foc mediu spre mic timp de 40 minute.


Separat daca doriti eu am facut un sos din suc de rosii cu busuioc , 1 lingura de ulei , busuioc ,sare,piper si o lingurita de zahar, 2 linguri de apa si lasam totul la fiert pana se ingroasa. 

VA DORESC POFTA BUNA...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu