Pagini

miercuri, 13 noiembrie 2013

PULPA DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR

Bun gasit din nou dragii mei. Astazi am sa va prezint o noua reteta din pulpa de porc facuta rulou cu garnitura de cartofi crocanti cu busuioc. Dar sa trecem la treaba si comentam dupa ce terminam si degustam.


INGREDIENTE:
  • pulpa de porc 1-1,5 kg
  • ulei de masline
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 100 ml vin alb sec
  • o foaie de dafin
  • cartofi
  • busuioc uscat
MOD DE PREPARARE:

Prima data ne ocupam de carne. Pulpa de porc eu am luat-o deja facuta rulou si legata in saculet. Cu un cutit am strapuns-o din loc in loc unde am introdus felii de usturoi. Am luat o foaie de aluminiu si am pus pulpa de porc. Am inceput sa o masez cu 2 linguri de ulei de masline peste tot dupa care am pus condimentele si ierburile pe toate partile. Am invelit pulpa in foaia de aluminiu si am lasat la rece minim 2 ore. Inainte de a gati e recomandat sa scoatem carnea cu 10 minute pentru a se ajunge la temperatura camerei. Se pune in tava de cuptor si se lasa aproximativ 1 ora si 30 minute la o temperatura de 200 de grade. Dupa acest timp desfacem folia si mai lasam inca 1h . In acest moment adaugam vinul si foaia de dafin. Din 20 in 20 de minute e bine sa intoarceti sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Cartofii ii curatati si ii spalati bine dupa care ii uscat cu servet de bucatarie. Luam o tava de cuptor in care punem 100ml ulei de masline si ungem bine tava dupa care introducem la cuptor preincalzit la 200 de grade pana se incinge uleiul. Cartofii ii taiem in sferturi si ii punem in tava de cuptor pentru 30 minute. Inainte sa fie gata rumeniti adaugam sarea si piperul si busuiocul uscat si se amesteca bine in tava. 
Se servesc imediat si cu o salata mare.


VA DORESC POFTA BUNA...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu