Bun gasit din nou dragii mei. Astazi am sa va prezint o reteta din chiftelute cu sos de ciuperci.Am plecat de la reteta de chiftelute cu sos in rosii doar acuma am facut sos de ciuperci. V-o recomnad din inima.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
- 500g carne tocata de pui
- 2 oua
- un cartof dat pe razatoare
- 3 felii de paine inmuiata
- 50 g cascaval ras
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- sare si piper
pentru sos de ciuperci:
- 300g ciuperci tocate
- 2 cutii de smantana lichida
- o cepa tocata
- 2-3 catei de usturoi
- 50ml de vin alb
- busuioc uscat o lingurita
MOD DE PREPARARE:
Procedeul pentru chiftele este acelasi ca la reteta precedenta cu sos de rosii. Se amesteca toate ingredientele si se fac bilute pe care se trec prin faina si se rumenesc in ulei dupa care se scot pe un servetel de hartie pentru a elimina excesul de grasime.
Pentru sos am luat o tigaie unde am incins doua linguri de ulei si am calit ceapa pana a devenit translucida ,am adaugat si feliutele de usturoi dupa care ciupercile tocate feliute marunte. Am lasat totul vreo 2 minute si pe urma am stins cu vin si am lasat pana la evaporarea alcoolului. Am redus focul la mediu si am pus smantana lichida, sare si piper,busuioc si am mai lasat 5 minute.
Dupa ce sosul este gata am luat un blender vertical si am realizat o crema care de fapt este sosul de ciuperci.
Am servit cu paste calde sau cu orice altceva doriti d-voastra. Chiftelutele le-am trecut si pe ele mai intai prin sos pentrua avea o savoare mai aparte.
Imi ramane doar sa va spun ...
POFTA BUNA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu