Bun gasit dragii mei prieteni de pretutindeni. Astazi fiind duminica si cum nu puteam sa stau linistit , am zis sa fac ceva bun si gustus mai ales ca ma inspirat si un bun prieten vorbind ca astazi va prepara o supa de crema de dovleac. In mintea mea deja am zis , pot sa fac si eu una si ce a iesit pana la urma o sa vedeti pe parcurs. Dar sa-i dam drumul la treaba.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
- 600-700g dovleac
- 400 ml lapte ce cocos neindulcit
- 600 ml supa de pui
- o lingurita de ghimbir ras
- un ardei iute fara seminte
- o ceapa tocata
- sare
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu dovleacul pe care il curatam si il taiem cubulete. Ceapa tocata o calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei aproximativ 1 minut. Adaugam dovleacul si ardeiul iute mai lasam 1 minut si stingem cu supa de pui, laptele de cocos si ghimbirul. Lasam la foc mare pana da in clocot apoi reducem focul la mediu si lasam sa fiarba pana se inmoaie dovleacul, circca 20 minute.
Pentru decorarea farfuriei am folosit chorizo care l-am trans un pic la tigaie pentru a deveni crispy (crocant).
Dupa ce s-a inmuiat dovleacul oprim focul asezonam cu sare si ce condimente mai doriti dupa care blendam cu un blendar vertical pana obtine o crema pe care o vom strecura printr-o sita pentru o textura mai fina.
Dupa doar 30 de minute de munca , aceasta minunata supa de dovleac a iesit. Va doresc ...
POFTA BUNA....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu