Pagini

joi, 7 noiembrie 2013

CHIFTELUTE IN SOS DE ROSII

Bun gasit dragii mei prieteni. Astazi mi-am adus aminte de copilarie si de vremurile cand imi gatea bunica mea. Ea imi pregatea niste chiftele in sos de rosii cu piure de cartofi si salata de varza . De aceea, in memoria ei vom face chiftele in sos de rosii.



INGREDIENTE:
  • 500 g carne tocata de porc (pui, curcan, vita, mixt)
  • 1cartof mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 felii de paine inmuiate fara coaja
  • 2 oua
  • 50-100g cascaval ras
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper
pentru sos:
  • o ceapa tocata marunt
  • o cutie pulpa de rosii ( sau rosii taiate cubulete)
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura busuioc uscat
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol punem carnea tocata si facem un loc in centru. Separat cartoful curatat il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de amidon dupa care il adaugam peste carne. Feliile de paine le inmuiem in apa si le stoarcem bine dupa care le punem in bol. Tocam verdeata marunt, cascavalul ras, usturoiul il pisam si le adaugam in castron. Adaugam ouale, sare si piper si amestecam toata compozitia foarte bine pana obtinem o pasta usor lipicioasa. Incingem uleiul intr-o tigaie si incepem sa facem chiftelute de forma unor bilute si le tavalim prin faina alba. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe un servetel de hartie pentru a elimina excesul de grasime. 
Trecem la a doua etapa a retetei si pregatim sosul de rosii. Ceapa tocata marunt o calim 2-3 minute in ulei cu putina apa pentru a se inmuia. Adaugam pulpa de rosii (sau rosiile cubulete) si un pic de apa si lasam la fiert inca -15 minute la foc mediu cu capac. Adaugam frunza de dafin, busuiocul, sare si piper mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam chiftele peste sos si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna. Se serveste cu ce garnitura doriti dumneavoastra. Nu-mi ramane decat sa va spun...



POFTA BUNA...





Un comentariu:

  1. Nu stiu cum am ajuns pe pagina ta dar...ce pofta mi-ai facut! Nu am mai mancat de muuulta vreme chiftelute in sos de rosii. Cred ca voi gati joi reteta ta :).

    RăspundețiȘtergere