Pagini

vineri, 15 noiembrie 2013

CUPCAKES CU GLAZURA DE CIOCOLATA ALBA

Bine v-am gasit din nou. Astazi o sa facem un desert care este preferatul meu: cupcakes. Nu necesita multa munca si timp de coacere redus. Daca aveti musafiri neasteptati si vei ceva dulce este o idee minunata si rapida. Dar sa trecem la treaba...


INGREDIENTE:

  • 125g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 175 faina alba
  • 50 g cacao
  • 2 oua mari
  • 125 ml lapte
  • 2 lingurite de praf de copt
  • o pastaie vanilie sau esenta
pentru glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri lapte (daca vi se pare prea ca nu a ajuns la o consistenta mai cremoasa ca de budinca si este groasa mai puteti adauga o lingura de lapte)
MOD DE PREPARARE:

Prima data amestecam ingredientele uscate intr-un bol: faina, cacao, praful de copt. In alt bol mixam untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Incepem cu viteza mica si continuam treptat pana la mediu. Adaugam ouale unul cate unul. Ouale trebuie sa fie incorporate dupa care urmeaza urmatorul. Adaugam jumatate din amestecul uscat si continuam sa mixam. Adaugam laptele dupa care si restul de compozitie uscata. Apoi cu o spatula de silicon amestecam totul foarte bine. Luam o tava de briose in care adaugam cosulete de hartie si punem cate o lingura de compozitie in fiecare cosulet. Se lasa la cuptor pentru 24 de minute la 180 de grade. 
Bineinteles cuptorul trebuie sa fie preincalzit. Dupa perioada de coacere se fac testul cu scobitoarea. Daca nu se lipeste nimic de scobitoare sunt gata facute. Se scot si se lasa la racit. In acest timp ne vom ocupa de glazura. 
 Toate ingredientel le punem intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se omogenizeaza totul.


VA DORESC POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu