Pagini

marți, 19 noiembrie 2013

VINETE UMPLUTE

Bun gasit dragii mei prieteni. Astazi am sa va prezint o reteta minunata si adorata de mine, deoarece este simpla de facut si delicioasa. Am vazut la magazine niste vinete nemaipomenit de frumoase si am zis ca ar merge foarte bine sa le fac si umplute. Puteam sa fac si o salata dar am zis in alta zi. Asa ca astazi o sa facem vinete umplute cu carne tocata.



INGREDIENTE:

  • 3 vinete mari
  • 500g carne tocata de porc
  • o ceapa tocata marunt
  • un ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • o legatura patrunjel
  • busuioc uscat o lingurita
  • cumin o lingurita
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Prima data  ne vom ocupa de vinete si le vom taia pe jumatate dupa care vom scoate miezul si vom lasa o grosime de 0,5-1cm. Apoi le vom presara cu sare si le vom lasa deoparte pentru a elimina apa din ele.
Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei in care vom cali ceapa tocata marunt si cateii de usturoi timp de 2-3 minute pana se inmoaie un pic ceapa. Adaugam ardei rosu taiat marunt si mai lasam 2-3 minute dupa care urmeaza carnea tocata. Vom lasa la foc mediu pana cand incepe carnea sa-si schimbe culoarea. Tinem cont ca pe urma urmeaza  sa fie introdus la cuptor, umplutura nu trebuie prea bine facuta.
Dupa circa 10 minute adaugam 2 linguri de pasta de rosii si restul condimentelor, patrunjelul tocat marunt, amestecam bine si inchidem focul.
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Luam vinetele si le scuturam de apa formata si le umplem cu compozitia noastra. 


Peste umplutura puteti pune cascaval ras si felii de rosii asezonate cu sare si piper proaspat macinat. Se da la cuptor timp de 30-35 minute pana cand vinetele se inmoaie. Se servesc cu o lingura de smantana deasupra daca doriti. Nu imi ramane decat sa va spun...


POFTA BUNA ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu