Pagini

miercuri, 9 aprilie 2014

CHEESECAKE

Buna seara dragi mei.
Intotdeauna mi-am dorit sa fac si deserturi. Iata ca a sosit si vremea lor. Astazi am incercat un cheesecake cu fructe de padure. Este un desert bogat, dens si absolut delicios. Va garantez ca veti impresiona chiar si pe cel mai mofturos musafir. Am vazut aceasta reteta facuta de un concurent la Masterchef dar am adaptat-o dupa gustul meu.



INGREDIENTE: 
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
  • 400 g crema de branza philadelphia
  • 100 g zahar pudra
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • esenta de portocale
  • o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 250g mix fructe de padure congelat
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar brun




MOD DE PREPARARE:

Vom incepe pregatirea cheesecake-ului in ordinea de pe tricouri. Adica in ordinea straturilor: blatul de biscuiti, crema de branza si  mixul de fructe.
Pentru inceput de vom ocupa de blatul de biscuiti. Biscuitii ii pisam marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie sau printr-o metoda mai simpla: ii punem intr-un prosop de bumbac curat si batem cu sucitor sau cu ciocanul de carne. Untul il topim la microunde pentru un minut si il adaugam peste biscuiti. Vom obtine un aluat sfaramicios. Acesta este primul stat al cheesecake-ului nostru.
Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra, zeama de la jumatate de lamaie, semintele de vanilie si esenta de portocale.
Stratul al treilea este cel al fructelor. Peste mixul de fructe punem zaharul tos si lasam 10 minute. Nu trebuie scoase din timp din congelator. In cele 10 minute ele se vor dezgheta si zaharul va ajuta la formarea unui delicios sirop. Le punem intr-o tigaie si le vom fierbe pana cand siropul se ingroasa usor. Adaugam si zaharul brun pentru o savoare mai intensa si acesta ajuta la caramelizarea fructelor.

Lasam la racit sosul de fructe dar in acest timp ne ocupam de asezarea desertului in pahar sau daca aveti un inel de bucatarie puteti crea un desert de senzatie.
 Dupa cum bine stiti, primul stat este cel al biscuitilor. Ii presam usor cu ajutorul unei linguri peste care adaugam crema de branza. Asezam si ultimul strat si lasam cheesecake-ul la rece pentru 2-3 ore.



 Va doresc o seara minunata si sa va bucurati de acest desert.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu