Pagini

joi, 24 aprilie 2014

COASTE DE PORC CU VARZA DULCE LA CUPTOR

Bun gasit din nou dragii mei cititori si prieteni. Au trecut si sarbatorile in care fiecare dintre noi au gustat din bunatatile facute cu multa truda si sudoare. Eu insa am ramas restanta cu niste retete si am zis sa ma apuc de treaba sa vi le impartasesc si voua. Astazi va voi prezenta coaste de porc proaspete cu varza dulce la cuptor.


INGREDIENTE:

  • 2 bucati de coaste proaspete de porc
  • 2 capatani de varza potrivita
  • 2 buc ardel rosu
  • o ceapa tocata 
  • o conserva de rosii in bulion tocate marunt
  • sare si piper
  • chimen un varf de lingurita
MOD DE PREPARARE:

 Pentru inceput am spalat carnea cu apa rece si am uscat-o foarte bine cu un stergar curat sau cu hartie de bucatarie. Am asezonat cu sare si piper si putina boia dulce daca doriti pentru a capata o culoarea frumoasa in timpul coacerii. O lasam  la rece cat timp tocam varza fideluta. Dupa cca 30 minute am luat carnea si am tras-o putinla tigaia grill pentru o crusta frumoasa , 2-3 minute pe fiecare parte la foc tare.
Varza dupa ce a fost tocata fideluta am inabusit-o un pic intr-o oala cu sare si un pic de chimen. Ceapa am taiat-o julien si am pus-o intr-o tava de cuptor unsa cu un pic de ulei de masline. Ardeii i-am taiat in cubulete si i-am pus in tava.
Varza inabusita am rasturnat peste legume si am repartizat-o egal in toata tava si sa nu uitam si de conserva de rosii pe care o sa aduca un gust minunat. Am pus coastele deasupra si am lasat totul la cuptor timp de 1 h la 180 de grade. Peste carne am stropit ulei de masline. Puteti sa puneti orice alte condimente doriti. 



Va doresc din toata inima POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu