Pagini

miercuri, 9 aprilie 2014

TIRAMISU

Buna seara dragi mei.
In aceasta seara mi,am propus sa exploram un nou sector: cel al deserturilor. Haideti sa incepem cu unul dintre cele mai cunoscute deserturi dar in acelasi timp usor de facut si foarte delicios: Tiramisu.


  INGREDIENTE:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 70 ml lichior Baileys - Irish cream
  • 200 ml cafea espresso
  • 24 piscoturi
  • cacao

MOD DE PREPARARE:
 
Pentru inceput ne vom ocupa de cafea. Facem o cafea tare, fara zahar in care vom adauga 20 ml de lichior si o lasam la racit.
Separam galbenusurile de albusuri. Eu, la reteta de tiramisu, nu folosesc galbenusurile, prefer un tiramisu mai usor. Cele 6 galbenusuri le puteti folosi la alte retete sau chiar pentru o omleta mai consistenta la micul dejun. Nu uitati sa scoateti din frigider oualele cu cel putin 30 de minute inainte de a va apuca de lucru. Vom bate cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, pana cand obtinem o spuma foarte aerata si fina. Aveti curajul sa faceti testul cu vasul deasupra capului? Atunci veti stii ca albusurile au fost batute bine. 
Separat, in alt vas vom pregati crema mascarpone peste care adaugam cele 50 ml de lichior ramase. Puteti folosi in loc de lichior, cognac sau vin de Marsala, depinde de ce aveti prin casa. Este de preferat ca la aceasta etapa sa nu mai folositi mixerul ci doar o spatula. Am omogenizat crema de mascarpone dupa care adaugam treptat albusurile spuma. Nu amestecati prea tare repede pentru a nu pierde din volumul albusurilor. Pentru extra savoare putem adauga si putina esenta de rom. Vom obtine o crema delicioasa.
Si acum urmeaza partea cea mai distractiva. Vom incepe claditul prajiturii. Puteti face tiramisu la pahar sau intr-o tava de dimensiuni potrivite. Primul strat va fi cel de piscoturi pe care le inmuiem rapid in cafeaua racita. Aseazam unul cate unul in tava peste care punem un strat generos de crema. Si reluam operatiunea: un strat de piscoturi si ultimul de crema. Ornam prajitura cu cacao si o dam la rece pentru 3-4 ore. 


Va doresc o seara placuta si sa savurati acest desert alaturi de cei dragi!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu