Pagini

miercuri, 30 aprilie 2014

FILE DE COD CU FASOLE VERDE

Bine v-am gasit din nou dragii mei . Daca va doriti o cina gustoasa si sa nu stati prin bucatarie prea mult va recomand din inima , file de cod cu fasole verde. Dar sa ne apucam de treaba si sa vedem de ce avem nevoie.



INGREDIENTE:
  • 4 buc file de cod alaska
  • 4 linguri  pesmet
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou mare
  • 500g fasole verde congelata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • sare 
  • piper
MOD DE PREPARARE: 

Fileul de cod se lasa la dezghetat intr-o sita pentru a elimina tot surplusul de apa. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 10 minute la rece. In acest timp, batem oul cu lapte, iar in alta farfurie amestecam pesmetul cu sare si boia de ardei pentru un plus de savoare.
Fileul de cod se trece prin ou si apoi prin pesmet. Puteti repeta acest procedeu daca doriti o crusta mai crocanta.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Lasam la cuptorul incins timp de 30 de minute la 200 de grade. 
Fasolea verde se fierbe  doar 5minute pentru a pastra textura crocanta, dupa care o tragem la tigaie cu putin unt si usturoi. Asezonam cu sare si piper si mai lasam 3 minute.
 Se serveste impreuna cu un sos honey mustard si un pahar de vin alb. 




Pofta buna dragii mei!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu