Pagini

sâmbătă, 3 mai 2014

PAINE DE CASA

Bun gasit din nou dragii mei prietenii si romani de pretutindeni. Am sa va destainui o reteta de paine de casa foarte gustoasa si frumoasa. 




INGREDIENTE:

  • 800 g faina alba
  • 25 g de drojdie proaspata
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 1lingura zahar
  • ou
  • sare 
  • susan sau mac
MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol mare punem faina , iar in mijloc facem un cuib. In alt bol dizolvam drojdia cu 4 linguri de lapte caldut si zaharul. Lasam 10 minute pentru ca drojdia sa-si inceapa procesul de fermentatie. Dupa cele 10 minute turnam drojdia peste faina, restul de lapte caldut, sarea si incepem sa framantam. Treptat adaugam untul topit si framantam pana aluatul se desprinde de pe maini.
Se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Dupa 1 h vom obtine un aluat pufos. Vom sti ca este gata apasand putin aluatul si acesta va reveni la loc. Formam 6 bilute de aceasi marime din alaut si vom face 2 colacei impletiti. Puteti face si doua paini simple dupa preferinta.
Dupa ce am impletit aluatul in 3 pentru fiecare colac mai lasam sa se adihneasca inca 10 minute dupa care vom unge cu un ou colacei nostri foarte bine. Presaram cu susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1h.
Nimic nu se compara cu mirosul de paine coapta in casa

POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu