Pagini

miercuri, 30 aprilie 2014

STUFAT DE MIEL

Va salut din nou dragii mei prieteni si vechi si noi. Sarbatorile de Pasti au trecut dar aceasta reteta minunata o puteti face oricand doriti in timpul anului. Dupa cum v-am obisnuit este o reteta simpla si plina de savoare, stufat de miel.



INGREDIENTE:
  • 1 kg coaste miel
  • 500g carne macra de miel (pulpa)
  • 20 fire chives ( ceapa verde codite)
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Spalam carnea de miel foarte bine cu apa rece in 2-3 ape, dupa care o uscam foarte bine. Bucatile de carne le vom trage la tigaie timp de 2-3 minute dupa care le vom scoate intr-un vas yena. Usturoiul si ceapa le tocam marunt si le vom gati 1minut in tigaia in care am prajit carnea. Apoi le turnam peste carnea de miel. 
Intr-un bol dizolvam amidonul cu putina apa si pasta de rosii. Adaugam peste carne si ceapa. In vasul yena adaugam si conserva de rosii, sare si piper dupa gust.
Lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 de minute. Carnea trebuie sa fie frageda si suculenta, iar sosul se va ingrosa de la amidon. Se serveste alaturi de o mamaliguta calda si un pahar de vin rosu de cea mai buna calitate. 

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu